EMILIA SKAAG

Efter en barndom fullspäckad med musiklekskola, barnkörer och blockflöjtspel stod det småningom klart för mig att sång är mitt huvudinstrument.

Efter några trevande första steg i branschen på bl.a. show&entertainment-linjen vid Pargas folkhögskola sökte jag in till Sibelius-Akademins musikpedagogiska utbildning och inledde mina studier där hösten 2003 med klassisk sång som huvudinstrument. Vid sidan av studierna deltog jag i några barnopera-/musikalproduktioner och sjöng aktivt i Akademiska Damkören Lyran. Dessutom jobbade jag som musiklärare i olika högstadier och gymnasier i Helsingfors.

Efter att ha avlagt B-examen i klassisk sång utexaminerades jag som musik- och sångpedagog från Sibelius-Akademin och tillbringade efter det fyra månader i Köpenhamn på Complete Vocal Institute. Där öppnade sig en helt ny värld för mig såväl röstmässigt, musikaliskt som pedagogiskt. Den resan fortsätter ännu i form av en tre-årig lärarutbildning vid samma skola. Jag beräknas vara färdigutbildad lärare i Complete Vocal Technique vintern 2012.

Musikaliskt strävar jag efter att vara öppen och nyfiken. Jag upphör aldrig att fascineras av olika stilar och deras särdrag. Ibland kan jag njuta otroligt mycket av att få sjunga en klassisk operaaria för att i nästa stund få en otrolig kick av att sjunga en riktigt rockig blues.

Tekniskt jobbar jag mest med Complete Vocal Technique, men strävar hela tiden efter att utveckla mig själv även i fråga om teknik. Element från klassisk sångpedagogik och andra metoder kan smyga in i min undervisning.

Pedagogiskt strävar jag efter att ha eleven i fokus och lyssna till hans/hennes ambitioner och behov.

 

 

© Anyvoice | Emilia Skaag